Fertilitet

Hormonbehandling i fertilitetsbehandlingen

For at modne flere end et æg, end du normalt gør, er hormonbehandling næsten altid en integreret del af fertilitetsbehandlingen. Vi tilpasser den hormonbehandling, som giver dig de bedste muligheder for at blive gravid. Dette gør vi vejledt af din historie, cyklus, indledende blodprøver og ultralydsscanning.

Hvornår bruger vi hormonbehandling?

Hormonbehandling bruges altid i forbindelse med IVF-/ICSI-behandling, idet vi ønsker, at der skal dannes flere æg, end det ene, som du normalt udvikler hver måned. Hormonstimulation bruges også i de fleste tilfælde ved insemination.

Hvis du skal have dine optøede, befrugtede æg lagt op, bruger vi hormoner til at optimere slimhinden, så den er klar til at tage imod det æg, som skal lægges op.

Den optimale balance

Vi har altid fokus på at sikre de bedst mulige forudsætninger for at opnå graviditet med den optimale hormonstimulation, og samtidig minimere risikoen for hyperstimulationssyndrom (OHSS), som er en komplikation, hvor kvinden danner for mange æggeblærer.

De typer medicin vi bruger i vores behandling, bliver hele tiden optimeret og fornyet, således at vi sjældnere oplever komplikationer. Dog er behandling en hårfin balance i forhold til at stimulere nok og ikke for meget, du kan derfor opleve at dine æggeblærer ikke udvikler sig nok eller at du producerer for mange – hvorfor du når du starter som fertilitetspatient skal væbne dig med tålmodighed og lytte til vores råd og vejledning hele vejen.

Mulige bivirkninger ved hormonstimulation

Hormonstimulation kan være forbundet med bivirkninger og risici, som du bliver informeret om ved den indledende samtale.

Vi tilrettelægger en individuel plan for dig og vælger det hormonpræparat og den dosis, som vil være bedst i din behandling. Vi kontrollerer undervejs din udvikling med ultralydsskanning og justerer dosis ved behov.

Mulige bivirkninger ved hormonbehandling kan være lidt hovedpine, træthed og oppustethed.

Risiko ved hormonstimulation

Ved en hormonstimulation er der en risiko for overstimulation (OHSS), når der dannes mere end 20 follikler i en behandling. Dette viser sig i mindre grad ved færre follikler. Vi forsøger at undgå denne komplikation ved at stimulere individuelt og forsigtigt. Alligevel reagerer nogle kvinder uventet og kraftigt på hormonstimulationen.

Symptomerne på OHSS kan være udspilet mave, underlivssmerter, kvalme/opkastning, øget tendens til at føle sig forpustet eller vandladningsbesvær. Det kræver oftest behandling og indimellem få dages indlæggelse på sygehuset, hvor man får væsketerapi.

Er du i tvivl eller utilpas under din behandling skal du bare kontakte os i klinikken og kan også træffe os på vagttelefonen – numre udleveres ved behandlingsopstart. 

​Book en konsultation​

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål, hvis du har brug for rådgivning og vejledning. Vi står altid klar med hjælp.

Telefon: 98 14 45 55

Er du allerede patient? Skriv til os via patientportalen.

Hjertevarmt og imødekommende personale, som altid er klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper med alt inden for fertilitetsbehandling og gynækologi

romlogo_2

Adresse

Ved Stranden 22, 1. tv.

9000 Aalborg

Klik her for rutevejledning

facebook    instagram

Kontakt klinik

Telefon: 98 14 45 55

Skriv til os via patientportalen

Telefontider

Mandag - torsdag: 10.00 - 12.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.

Om klinikken

​Vi er en speciallægeklinik, som varetager de fleste gynækologiske problemstillinger med hovedvægt på undersøgelse af ufrivillig barnløshed samt fertilitetsbehandling.